Лицемерје Додиковог потрчка Жупљанина

Добар дан,

Сигурно сте се питали где је баба Перса, зашто се не јавља … Ето, драги моји, кад врућина удари човек није ни за шта, камоли да пише.

Слушавам вам ја тако јутрос радио програм, засвира коло Тројанац, лепо српско коло. Гледам кроз проз, ударила хладноћа, магле прозори.

Како су ме видели на прозору, долетеше моји голубови, пилићи моји!

Отворим прозор, дам им мрвице хлеба, а мој голуб Крстивоје поче да гуче:

„Знаш баба Персо, хладно је, мрзну ноге. Били смо јужније летос, на мору, да видиш кваква милина. Летели смо свуда, народа има као плеве, шетају се, купају, а неки седе и у кафеу Папилон и кују завере. Погледамо ми, мало боље, кад оно лицемерко Жупљанин са бркицом, газдом „петопарцем“. Није био ред да му истоваримо „минули рад“ на ћелу, али заслужио је! Свашта се налупетао. Ми облећемо, а он ни мрву са стола да нам баци, све је појео, усисао као усисивач и прстом лепи мрвице са стола и ставља у уста, недај Боже да нешто остане за нас голубове! И сад, јутрос летимо ми и ја видим наслов у новинама, ћела брани Лакташенка, каже да процес против Лакташенка показује сав бесмисао правосуђа у БиХ, а није му био бесмисао када су монтирали и још увек монтирају БЕЗ правног основа суђење човеку код којег  је ћелави јео и једе хлеб?! Знаш, баба Персо, тамо на мору смо чули једну изреку: за говно да га замениш, зајеб’о би се! Е, тако ти је и са њим. Када би Лакташенко знао шта ћела заиста мисли о њему као и његов бркица, јели би они мрвице хлеба, али са патоса.“

Ајде, ајде Крстивоје, кљуцкај те мрвице, не гучи превише, зна народ.

Да ми је ово причао човек, а не голуб, помислила бих да заиста постоје такви лицемери.

Шта ћете децо моја, чује баба Перса свашта од голубова. Заиста, има таквих људи, што би рекао мој голуб народну изреку, за говно да их замените зајебали сте се. Извините на изразима, народна изрека је сурова, али истинита.