Директору СИПА-е истекао мандат у марту, врши функцију без одлуке о именовању?!

Добар дан, народе мој!

Како је, шта има?

Мој голуб Шаренко, који свако јутро долази на доручак да покљуца по коју мрвицу хлеба на прозору, каже мени: “Баба Персо имa, има, свега има, само памети нема!”

Куку Шаренко, како памети нема, видиш ли колико памети има по разним овим друштвеним мрежама, па  новинари у медијима, не зна се ко је бистрији од кога, све фришке абере пишу?

Гледа ме Шаренко па све врти репом као куче, шири једно крило, протеже се, као да се смејуљи и гугуче:

“Летимо ти ми, баба Персо, преко града Лактограда, кад се зачу’ један глас испод нас, добацује другом громко, да би скала са децибелима пукла од гласноће: види, види, Веће министара БиХ заседало у фебруару, именовали директора Граничне полиције и заменика директора СИПА-е, а директору СИПА-е из СНСД-а Дарку Ћулуму не продужише мандат који му је истекао у марту месецу! Несретник Ћулум ради без одлуке о именовању и његов потпис на било који документ тиме бива ништаван?!”

Лелеее Шаренко, шта причаш, питам ја мог голуба?

Ајде баба Персо, стави ђозлуке на очи па читај, рече мени Шаренко:   https://www.klix.ba/vijesti/bih/novi-celnici-drzavnih-agencija-kupresakovic-direktor-granicne-policije-galic-zamjenik-u-sipa-i/230209132

Читам ја, читам и видим да је Шаренко у праву.

Лелеее, пустише директора СИПА-е Дарка Ћулума да “клизи” низ фотељу без одлуке о именовању. Кукуууу мој Шаренко, шта се дешава? Зар не треба директор СИПА-е да врши функцију у складу са правним нормама и да има правовремено донесене одлуке о именовању како би се испоштовале правне норме?!

Гуче мој Шаренко: ”Не знам баба Персо, али све ми мирише да неће нама голубовима летети перје. Ми наше перје негујемо и не турамо га на сваку грану која је трула, може грана да пукне, крила да се упетљају међ’ гране и да нам се перје разлети. Зато ми голубови добро гледамо на коју грану слећемо, чувамо своје перје. Знаш,  баба Персо, ону песму “ ДРМА, ДРМА, ПЛОВАК … ПЕЦАЛИ НА ЦИГАРУ ПА ИМ СЕ УКВАСИО ФИТИЉ…”, е мени голубу све личи на ту песму. ”

То рече и залепрша крилима мој голуб Шаренко небу под облаке!

Оста ја замишљена, јес’ има она песма “Дрма пловак”, само не могу да се сетим ко је беше пева, Рокери с’ Мораву или с’ Врбаса?

Ето, мој народе, одох да тражим песму, зададе ми Шаренко муку да је нађем.

Љуби вас ваша баба Перса!