ЛАЖ НЕБОЈШЕ ВУКАНОВИЋА!

Странка НАША ПРИЧА РЕПУБЛИКА СРПСКА обавештава јавност да је дана 14.03.2023.године на блогу посланика у Народној скупштини Републике Српске Небојше Вукановића, освануо текст и видео снимак његовог говора у Народној скупштини Републике Српске када је Небојша Вукановић рекао, између осталог: “… Зорана Калинића, који је у БЈЕКСТВУ ЗБОГ ПРОДАЈЕ ДИПЛОМА”. (линк за цитат https://nebojsavukanovic.info/nikad-u-srecu-ko-sulic-nikad-u-trecu/ )

Небојша Вукановић је овим изнео КЛЕВЕТУ и ОБМАНУО ЈАВНОСТ  кршећи правне норме на које се тако здушно сензационалистички позива:

Прво, председник странке НАША ПРИЧА РЕПУБЛИКА СРПСКА проф. др Зоран Калинић НИЈЕ У БЕКСТВУ, што је лако доказиво, налази се у својој кући под мерама. Није било правног основа чак ни да га задрже у притвору! Дакле, НЕИСТИНА ЈЕ И КЛЕВЕТА ДА ЈЕ ПРОФ. ДР ЗОРАН КАЛИНИЋ У БЕКСТВУ. Он ће своју невиност доказати у судском процесу!

Друго, Небојша Вукановић је тврдњом да је проф. др Зоран Калинић продавао дипломе УНАПРЕД ОСУДИО проф. др Зорана Калинића ИАКО СУДСКИ НИЈЕ ДОКАЗАНО ЈЕР ЈЕ У ТОКУ ИСТРАЖНИ ПРОЦЕС. Тиме је Небојша Вукановић, ПОРЕД ЛАЖИ ЗА БЕКСТВО, ПРЕКРШИО И ПРЕСУМПЦИЈУ НЕВИНОСТИ због чега ће ПРОТИВ ЊЕГА БИТИ ПОДНЕТА ТУЖБА, како пред домицилним институцијама, тако и пред међународним судом у Стразбуру, ако за то буде било потребе у случају да домицилни правосудни органи не поступе у складу са домицилним правним нормама као и Европском конвенцијом о људским правима.

Странка НАША ПРИЧА РЕПУБЛИКА СРПСКА пита Небојшу Вукановића:

Имајући у виду да због очигленог недостатка политичког програма Небојше Вукановића  за конкретан економски опоравак Републике Српске прибегава сензационализму и прозива  бивше студенте проф. Калинића, који су поштено завршили своје студије, да ли Небојша Вукановић зна КОЛИКО ЧЛАНОВА ЊЕГОВЕ ПОЛИТИЧКЕ ГРУПАЦИЈЕ ИМА ДИПЛОМУ КОЈУ ЈЕ ПОТПИСАО НАШ ПРЕДСЕДНИК ПРОФ. ДР ЗОРАН КАЛИНИЋ?!  Зачудио би се када би кренуо да испитује чланове своје политичке групације! Ми знамо колико их има, а да ли ОН ЗНА када толико сеири и напада друге поштене студенте који су му криви само зато што не припадају његовој политичкој скупини?! Преполовиће му се политичка групација ако будемо кренули да набрајамо ко све од његових чланова има диплому Независног универзитета проф. др Зорана Калинића. И не само његова политичка групација, него многи и у осталим политичким странкама.

Када је образовање у питању, проф др Зоран Калинић не дели људе по политичкој припадности, сви су добро дошли на Независни универзитет,  јер образовање није политика и јадно је и бедно да људе који желе да се едукују било ко прозива, као што чини Небојша Вукановић, за њихов поштен труд, рад и знање!

Зна ли Небојша Вукановић, да је ВЕРИФИКАЦИЈОМ ПОСЛАНИЧКОГ МАНДАТА у Народној скупштини Републике Српске ДАО ЛЕГИТИМИТЕТ И ЛЕГАЛИТЕТ изборима за посланике у Народној скупштини и да је тим чином  ПОСТАО ДЕО ЗАКОНОДАВНЕ ВЛАСТИ?! То што је његова политичка групација у мањини, то не мења чињеницу да је ОН ДЕО ЗАКОНОДАВНЕ ВЛАСТИ ПРЕД КОЈОМ ЈЕ МИЛОРАД ДОДИК ПОЛОЖИО ЗАКЛЕТВУ!

Имао је Вукановић могућност да одбије верификацију посланичког мандата, имао је могућност да се запита да ли су избори за народне посланике били регуларни, али НИЈЕ!

За Небојшу Вукановића избори за Народну скупштину Републике Српске су били сасвим регуларни и зато је верификаовао посланички мандат?! Небојша Вукановић треба да зна да се права опозиција налази ИЗВАН НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ, А НЕ У НАРОДНОЈ СКУПШТИНИ. Толико је барем могао политички да се едукује. Његова оправдања зашто је верификовао посланички мандат, под изговором да се ето чује њихов глас, да њихов потпис ништа не значи – су само ПРАЗНЕ ПРИЧЕ ЗА НАРОД. Његов глас, као и остатка тзв. опозиције у Народној скупштини се чује посредством ТВ канала, портала, блогова, друштвених мрежа и ван Народне скупштине … тако да то оправдање је у најмању руку смешно! Верификацијом посланичког мандата се постаје део законодавног органа и ДОБИЈА ФИНАНСИЈСКА НАКНАДА ИЗ БУЏЕТА! Да није можда финансијска накнада мотивисала Небојшу Вукановића да верификује посланички мандат?! Лепе су паре на годишњем нивоу за посланичке мандате, зар не Вукановићу?

Зашто се Небојша Вукановић никада јасно и гласно није изјаснио о следећим политичким питањима, ни у изборној кампањи, а ни после кампање:

  • Да ли сматра да је пренос надлежности са Републике Српске на ниво БиХ у складу са Дејтоном? Зашто не изнесе свој став поводом имовине Републике Српске?
  • Да ли сматра да високи представник у БиХ има легитимитет и легалитет?
  • Да ли подржава специјалну операцију Руске Федерације у Украјини?
  • Да ли подржава суверенитет и територијални интегритет Републике Србије и Резолуцију 1244 ОУН?
  • Које су то конкретне економске мере које његова политичка групација заступа а које би донеле просперитет народу у Републици Српској?
  • Зашто се не залаже за укидање посланичког имунитета ако му је већ толико стало до правде и права него ужива у том истом посланичком имунитету?!

Одговoре на ова круцијална питања, којима се позиционира свака политичка оријентација, Небојша Вукановић није дао јасан и гласан одговор, онолико јасан колико му пуцају гласне жице за сензационализмом у којем износи  лаж, клевету, за проф. др Зорана Калинића.

Проф. др Зоран Калинић је једини јасно и гласно изнео политичке ставове у кампњи, у врло коректним наступима, имао озбиљан опозициони програм.

Проф. др Зоран Калинић је био ЈЕДИНИ КОЈИ ЈЕ АПЕЛОВАО НА тзв. ОПОЗИЦИЈУ ДА ОДБИЈЕ ВЕРИФИКАЦИЈУ ПОСЛАНИЧКИХ МАНДАТА ДА НЕ БИ ДАЛИ ЛЕГИТИМИТЕТ И ЛЕГАЛИТЕТ ОНАКВОМ ИЗБОРНОМ ПРОЦЕСУ ЗА ПОСЛАНИКЕ У НАРОДНОЈ СКУПШТИНИ!

Да ли ти Вукановићу зато смета проф. др Зоран Калинић, да ли зато износиш лажи о њему да је у бекству, да ли му зато унапред судиш и пре пресуде суда, зато зшто је он једина ПРАВА ОПОЗИЦИЈА ОВОЈ ВЛАСТИ ЗА РАЗЛИКУ ОД ТЕБЕ ?!

Видимо да твојој политичкој групацији не фали „длака с главе“ у погледу тужби и прогона од стране власти, поред силних тзв. твојих напада на власт па се питамо да ли су то заправо твоји фингирани напади на власт, о чему се ради, објасни?

И успут, да те приупитамо, колика је цена инфостана у Београду, не знамо, да ли ти можда знаш?!

Странка НАША ПРИЧА РЕПУБЛИКА СРПСКА позива све студенте којима је предавао проф др Зоран Калинић, који су студирали на Независном универзитету или било којем другом приватном универзитету, да подигну глас против хајке политичара на њихове поштено стечене дипломе које нападају особе попут Небојше Вукановића и самољубивих властодржаца, да одбране свој уложени труд и рад током студија и да на следећим изборима подигнуте главе, поносни на своје дипломе, такве политичаре попут Небојше Вукановића и осталих пошаљу у политичку историју, а проф. др Зоран Калинић ће институционалним путем доказати своју невиност.

Такође, овом приликом позивамо све студенте Независног универзитета, као и студенте са осталих приватних универзитета, њихове родитеље, пријатеље да се прикључе нашој странци НАША ПРИЧА РЕПУБЛИКА СРПСКА да их не би понижавали политичари који не знају да поштују туђ труд и рад, који политику користе за сензационалистичке ситносопственичке интересе!

Странка НАША ПРИЧА РЕПУБЛИКА СРПСКА апелује да политичари морају да поштују правне норме, да поштују све дипломе подједнако које су стечене на акредитованим факултетима и универзитетима, било да су стечене на приватним или државним универзитетима, у складу са Законом.

Поручујемо политичарима:

Не злоупотребљавајте позицију народног посланика или носиоца јавних овлаћења да бисте сензационализмом себе уздизали  а поштену децу унизили, како бисте задовољили сопствену сујету и субјективни осећај да сте Богом дани да уништавате животе невиних људи!

 

Странка НАША ПРИЧА РЕПУБЛИКА СРПСКА