„Моралиста“ Ненад Новаковић је плагијатор који је докторирао на неакредитованом универзитету?!

Добар дан.

Мој народе, ево баба Персе са новостима које јој доносе голубови на доручку. Мој голуб Шаренко кљуца јутрос мрвице хлеба на балкону и гуче ми шта има ново под небеским сводом:

“Знаш, баба Персо, чуди ме толика “морална” забринутост за високошколство која долази из уста неморалних људи који дају себи за право да КРШЕ ПРЕСУМПЦИЈУ НЕВИНОСТИ према оним људима којима ЧАК НИЈЕ НИ ПОТВРЂЕНА ОПТУЖНИЦА УСЛЕД НЕДОСТАТКА ПРАВНИХ АРГУМЕНАТА, у вези са дипломама о којима Лакташенкови медији дириговано брује?!

Запала ми, баба Персо, за кљун, изјава оног Ненада Новаковића, знаш, оног што држи онај неки БЛЦ колеџ, у којој каже за АТВ, а коју је пренео и БЛ портал и Студомат, како, ето: “Ова афера неће дати резултате које јавност очекује из тог разлога што ниједан процес ниједну ствар нисмо довели до краја већ начнемо, станемо и касније се позивамо да смо нешто покушали. Ми смо ИЗГУБИЛИ МОРАЛ, ЕТИКУ И ПОШТЕЊЕ јер погледајте ако сте ви дошли на неку високошколску установу да купите диплому ви нисте могли купити од једног човека то је морало бити у низу још неколико људи. ”

(линк за изјаву https://www.bl-portal.com/drustvo/fakulteti-pod-lupom-zbog-afere-diplome-inspekcija-u-srpskoj-radi-punom-parom/?fbclid=IwAR15zXV9OS-Rgc4O-DHIbjiZQW82FOxQQf9V0Jhx7p-pBv1Y_YscLK3aWNE)

Охх, баба Персо, да ли Ненад Новаковић то прича из сопственог искуства, обичан човек не зна за то о чему он говори?

Да ли је Ненад Новаковић, оснивач БЛЦ колеџа, постао задужени “моралиста и етичар” у СНСД-у?! Откад то?!

Или је Ненада Новаковића почео да сврби његов ПЛАГИЈАТ у његовом магистарском раду, о којем говори Јован Н. Ивановић?!

Знаш, баба Персо, мало је твој голуб Шаренко истраживао, зашто Ненад Новаковић унапред осуђује друге људе да су неморални иако се то није доказало, по принципу народне изреке “Не лаје кера због села, него себе ради” и види до чега сам дошао:

Дотични СНСД “моралиста и етичар” који је промовисао у име СНСД-а Зборник политика градске организације СНСД-а Бања Луке, под називом “Наша нова Бања Лука” (линк https://www.bl-portal.com/banjaluka/nasa-nova-banjaluka-predstavljen-zbornik-politika-go-snsd-banjaluka-foto/) је заправо човек који је, према речима господина Јована Н. Ивановића аутора књиге “Кочићева библиографија” (поводом 135 година од Кочићевог рођења), најобичнији плагијатор!

Јован Н. Ивановић, у поменутој (књизи, на стр. 10-11) наводи: “Приређивачи Кочићевих “Сабраних дјела”, Ненад Новаковић и Никола Цветковић, нису инсистирали да се у СИР-у ове библиографије нађе име аутора, нити су то име ставили, како је то ред, на фронтиспис његове библиографије. Они су је на тај начин скоро обезауторили – да нема предговора у њој, који је потписан, да се не би сазнало ко је њен аутор. Наиме, Ненад Новаковић у свој магистарски рад унео без наводника, посвојено,  преписао прву страницу нашег предговора  “Реч уз библиографију” (стр.9) и још уз њега један подужи део (стр. 11-12). То је као своје публиковао у напису “Основи поетике реализма и језик у дјелу Петра Кочића” који је објављен у књизи “О Кочићу, за Кочића”, и он ту није стао, већ је преписао целе странице из рада Ненада Љубинковића, који је објављен у трећој књизи “Сабраних дјела” (стр. 269-289). Новаковић од једног броја страница из Љубинковићевог рада “гради” у “своме” раду распон од 73. до 89. странице.”

  • Баба Персо, ово је страшно!!! Ненад Новаковић ЈЕ ТИМЕ ПОКРАО и једног сјајног професора Ненада Љубинковића, врсног познаваоца народне књижевности који је у свом педагошком деловању несебично преносио знање на своје студенте. Овим би морала да се озбиљно позабави академска јавност у Београду како би се заштитило дело сјајног професора Ненада Љубинковића и прописно казнио плагијатор Ненад Новаковић, СНСД перјаница, “моралиста” “еточир” и оснивач неког БЛЦ колеџа!
  • У поменутој књизи Јована Н. Ивановића изнети су бројни аргументи у прилог тврдње господина Ивановића да је Ненад Новаковић плагијатор.
  • Баба Персо, ту није крај! Испоставило се да је Ненад Новаковић свој магистарски рад обранио 07.07.2007.године на Факултету за менаџмент у Новом Саду а докторски рад одбранио на Алфа универзитету 11.11. 2009.године, на ИСТОМ ОНОМ „АЛФА“ универзитету на којем је бивши председник Томислав Николић дипломирао, а о чему је писао и новински лист „Политика“ где је наведено: ” Овај факултет је основан пре 10 година. Др Савић, који предаје информатичке предмете, објашњава да факултет има између 700 и 800 студената, а дозволу за рад је добио од Националног савета за високо образовање као више инстанце, јер је Комисија за акредитацију ОДБИЛА ДА АКРЕДИТУЈЕ СТУДИЈСКЕ ПРОГРАМЕ ОВОГ ФАКУЛТЕТА, као и Унивезитет „Алфа“ у чијем је саставу. „Алфа“ је, иначе, некадашњи Универзитет „Браћа Карић“ и ДАЉЕ НЕМА ДОЗВОЛУ ЗА РАД!” – то је написано у новинском листу „Политика“ 2012. године, дакле ТРИ ГОДИНЕ ПОСЛЕ ОДБРАНЕ ДОКТОРАТА Ненада Новаковића, што имплицира да је Ненад Новаковић бранио магистарски и докторски рад на НЕАКРЕДИТОВАНОМ „АЛФА“ универзитету?! (чланак из 2012.године, линк   https://www.politika.rs/sr/clanak/216610/Politika/Nikoliceva-diploma-osvanula-prvo-na-Tviteru).
  • Гледајући списак акредитованих факултета и универзитета у Репблици Србији, на линку https://prosveta.gov.rs/wp-content/uploads/2022/04/Akreditovani-fakulteti-i-univerziteti4.pdf лако се може уочити да је „Алфа“ универзитет акредитован тек 25.03.2014.године, број одлуке: 660-02-00198/2013-17, дакле 5 година после одбране доктората Ненада Новаковића, односно 7 година после одбране његовог магистарског рада!

Е моја баба Персо, изгледа да је тај неки Ненад Новаковић, који крши пресумпцију невиности оптужујући друге људе да су неморални иако се то још није доказало јер нема основа за потврђивање оптужнице, заправо је ОН ПЛАГИРАЈУЋИ ДРУГЕ АУТОРЕ ПИСАО СВОЈ МАГИСТАРСКИ РАД, а врло могуће и да је доктор наука који је докторирао на НЕАКРЕДИТОВАНОМ УНИВЕРИТЕТУ?!

Морала би тиме да се позабави и просветна инспекција у Републици Српској, тужилаштво, СИПА и све релевантне институције или ће ћутати зато што је Ненад Новаковић перјаница СНСД-а?!

У сваком случају, професори и студенти на БЛЦ колеџу не могу да буду поносни на “минули рад” оснивача њиховог колеџа!

Срамота је, зар не?!

Баба Персо, хвала ти за хлеб, одох да летим под небеским сводом са осталим голубовима остављајући те да размиљшаш о томе да ли тзв. “моралисти”, што би рекао народ, “лају ради села или себе ради”?! Очигледно је да се дотични Ненад Новаковић, кршећи пресумпцију невиности,  огласио као гласноговорник СНСД-а, желећи да правом опозиционару, проруске оријентације, нанесе штету и суди пре суда, заправо је запао у сопствену замку. Што би народ рекао  „ко другом јаму копа, сам у њу упада“.

Народе мој, оде мој голуб Шаренко, а ја остатадох запањена целом причом. А ви?!

Ви погледајте приложене странице из књиге господина Јована Н. Ивановића којима се документује НЕМОРАЛНОСТ Ненада Новаковића, оснивача БЛЦ колеџа, перјанице СНСД-а.

Воли вас ваша баба Перса!