Медијским организацијама и вршиоцима јавних овлашћења који врше медијски притисак на истражни процес

Странка НАША ПРИЧА РЕПУБЛИКА СРПСКА саопштава јавности да ће због непоштовања пресумпције невиности (претпоставке невиности), која је загарантована како домицилним тако и међународним правним нормама, бити поднете тужбе од стране оштећеног лица, против свих правних и физичких лица, како у медијским организацијама тако и јавних личности,  због угрожавања људских права у току истражног процеса којим је обухваћен и председник наше странке.

Подсећамо јавност да је рециклирање једне те исте теме, у медијским садржајима, из дана у дан, врста притиска медија на истражни поступак, изазивање a priori  негативног става јавности према лицима чија се кривица НИЈЕ ДОКАЗАЛА!

Који је разлог, због чега то раде у медијским организацијама, због чега то раде јавне личности које врше јавна овлашћења, а можемо слободно да се упитамо, јер имамо право да питамо без тврдње, и по чијем налогу, имаће прилику да докажу ако не пред истражним органима у БиХ, онда свакако пред истражним органима у Стразбуру.

Захваљујемо свим грађанима који су нам указали поверење и који не подлежу медијком линчу који поништава сваку претпоставку невиности у току истражног процеса.

Странка НАША ПРИЧА РЕПУБЛИКА СРПСКА ће се и даље борити за свој народ и са својим народом против оваквог система.

 

Странка НАША ПРИЧА РЕПУБЛИКА СРПСКА