Ако коза лаже – рог не лаже!

Добар дан.

Опет ја, баба Перса.

Прво да захвалим свим читаоцима који подржавају оно што пишем. Писаће вама баба Перса, не брините.

У нашем народу је позната изрека, када неко жели нешто да сакрије кажу му: “Ако коза лаже рог не лаже!”.

У целој овој гонгули у вези са дипломама, новинари нису показали баш много интересовања да детаљније истраже шта се дешава. У први план је гурнут само један универзизитет како би се, очигледно, дискредитовао његов власник због учешћа на изборима, или снизила цена да би га купиле неке баје, док би остали приватни универзитети доживели “процват“?!

Гледа баба Перса шта пишу по фб мрежи.

Видим они на ПИМ универзитету неке поштењачине па каже неки њихов “баја” Дејан Којић на фб мрежи:

“У оквиру акције коју данас спроводи Државна агенција за истраге и заштиту у БиХ, инспектори СИПА-е били су и на Универзитету ПИМ. Инспектори СИПА на Универзитету ПИМ НИСУ извршили никакав претрес! Затражили су уз сарадњу и сагласност руководства и ректорског тима универзитета да се изузме одређена документација! Ниједан од професора, запослених или руководства Универзитета ПИМ није задржан или лишен слободе, нити је тражена или узета било каква изјава од било кога са универзитета .Ректоров тим и менаџмент Универзитета ПИМ није био, нити је упознат са темом интересовања или истраге коју спроводи СИПА! Универзитет ПИМ је увек био и увек ће бити потпуно отворен за сарадњу са државним, инспекцијским, истражним и другим органима у циљу откривања незаконитих радњи или кривичних дјела.”

Куку, шта наприча човек?!

Овај “баја” Којић или је недовољно информисан или је нешто друго у питању?

Каже “баја” да нису привели ниједног њиховог професора?! Није лео “бајо” да то говориш народу када сви знамо да је приведен ваш професор Војислав Шкрбић којем сте 2022.године уручили награду?! Није лепо да се одричете људи који чуче у затвору због вас! (линк https://univerzitetpim.com/aktuelnosti/16-promocija-diplomiranih-studenata/)

С друге стране, пита баба Перса, зашто је ПИМ универзитет прећутао народу да неколико година већ НЕ ПЛАЋА чланарину у Ректорској конференцији Републике Српске иако је учешће у раду Ректорске конференције ЗАКОНСКА ОБАВЕЗА! Кажете немате пара? Није ваљда?! Могуће је да сте зато дужни велике суме новца за порезе, доприносе и плате професорима?! Како то нисте решили, немојте да баба Перса секира да сте толико неодговорни! Сећате се како сте решавали ваше финансијске проблеме? Не сећате се?

Е децо, моја, баба Перса ће вам испричати.

Ја ујутру, као и велики број баба, храним голубове на прозору, бацим им по коју мрву хлеба да поједу, а један голуб ми из захвалности исприча причу за ПИМ универзитет, да сам се забезекнула, умало ме инфаркт није стрефио. Све гуче и о Ректорској конференцији и другим хорор причама…

Каже голуб, да сте подигли неки кредит код Инвестиционо- развојне банке у износу  од 3 милиона КМ да бисте решили дугове? Ако је то тачно, каже голуб није му јасно шта је био улог да би вам банка дала кредит у том износу?!

Наставља голуб даље, секира се, па каже, ПИМ универзитет није могао да врати тај дуг и да сте се обратили Зорану Тегелтији, тадашњем председнику Савета министара БиХ, за којег се иначе веже власништво над ПИМ универзитетом, како новинари по разним медијским садржајима пишу?

Гуче голуб, баба перса у неверици слуша, да је Инвестиционо-развојна банка захтев за новим кредим ПИМ универзитета условила изношењем акција тог универзитета на берзу? Када су се акције ПИМ универзитета изнеле на берзу Инвестиционо-развојна банка је акције ПИМ универзитета укњижила као залог и одобрила нов кредит у износу од 3-4 милиона КМ? Али, не лези враже, каже ми голуб, ни тај кредит није могао да буде враћен па власници ПИМ универзитета грозничаво траже купца за неких 3,5 милиона КМ?

Ју, ју , ју, шта голуб исприча баба Перси, инфакрт да добијем! Велики су то новци!

Ја се крстим, а голуб наставља да ми прича, каже, он слети и на прозор ПИМ универзитета па га тамо студенти мало нахране и чује од њих да на ПИМ универзитету студира око 160 студената и сматрају да се нису сви уписали по слову закона на факултет или ИТ академијуу Сарајеву, чији су власници из Београда. Кажу деца голубу да та Академија није добила лиценцу у Сарајеву те да је преко Зорана Тегелтије, тадашњег председника Савета министара БиХ, договорено да ти студенти буду легализовани посредством студија на ПИМ универзитету.

Погледам ја у голуба, па му кажем, стара је баба Перса да јој гугучеш овакве хорор приче, може инфаркт да ме опали!

Голуб се размаха крилима и каже, баба Персо, ти си новинар, а знаш да се извор података не сме откривати! Пиши ти, баба Персо, народу, ми голубови много знамо, зато често наш “минули рад” из стомака испразнимо на сакое квази господе, ми најбоље видимо шта они раде!

И тако се ја растадох са мојим голубом, замишљена, како је “баја” са ПИМ универзитета написао глупости на фб профилу када и голубови на грани знају шта раде?!

Одох децо да подигнем пензију, ако су је уопште уплатили.

Вратиће се баба Перса, врло брзо.